Recept

Brownies met walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echt chocoladebommetje voor kerst, maar dan eentje op basis van een suikervervanger en dat niet moeilijk is? Redactrice Natalie draait er haar hand niet voor om. “Zusto is wat mij betreft de beste suikervervanger qua smaak en gemak. De verhouding is gewoon één op één met suiker, je hoeft het recept dus niet aan te passen maar gewoon evenveel Zusto te gebruiken als er suiker in het recept staat. Bovendien heeft het geen vervelende nasmaak.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm van 24 x 24 cm in met boter en bedek met bakpapier.

  2. 2

    Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Splits de eieren en doe ze samen met de extra dooier en de suikervervanger in de keukenrobot. Klop het beslag tot een gladde ruban. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe en spatel er de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout onder.

  3. 3

    Stort het beslag in de bakvorm, strijk glad en bak 35 minuten in de oven. Neem de brownie uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Smelt de chocolade en schenk over de brownie. Bestrooi met de fijngehakte walnoten. Snij de brownie in stukken en serveer met een kopje koffie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Brownies met walnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!