Meest recente artikelen

Is het veilig om geverfde eieren te eten?

Altijd goed om te weten!

  • Deel dit artikel:
Is het veilig om geverfde eieren te eten? Artikel

Een geverfd ei hoort er met Pasen natuurlijk bij! Maar is het wel 100% veilig om geverfde eieren op te eten?

Bij gekleurde eieren die je in de winkel koopt, loop je geen enkel risico dat de kleurstof door de eierschaal dringt. Bij gebruik van speciale eierverf of eierviltstiften kunnen gekookte zelfbeschilderde eieren veilig worden gegeten. Ook gewone viltstift is veilig. Een andere veilige keuze is het gebruik van voedingskleurstoffen of -gels die ook gebruikt worden bij het decoreren en kleuren van bijvoorbeeld taarten.

Eigen waterverf

Als je waterverf of vingerverf gebruikt om eieren te kleuren, kan het ei wat kleurstof opnemen. Maar het gaat daarbij om zo’n kleine hoeveelheid dat dat niet schadelijk is voor de gezondheid, ook niet voor kinderen. De eventuele inname van chemische stoffen uit de  verf is gering omdat er weinig verf op het gepelde ei terechtkomt. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je waterverf gebruikt en geen autolak of muurverf uit de garage.

Natuurlijke verf

Wie met Pasen zelf eieren beschildert, kan die dus vervolgens met een gerust hart opeten, ook als de verf door de schaal heen is gedrongen. Wil je toch helemaal op safe spelen, verf je paaseieren dan met natuurlijke kleurstoffen zoals rode kool, koffie en spinazie.

Bron: Cook Love Share
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen