Meest recente artikelen

Is het veilig om geverfde eieren te eten?

Altijd goed om te weten!

Is het veilig om geverfde eieren te eten? Artikel

Een mooi paasei hoort er met Pasen natuurlijk bij! Maar is het wel 100% veilig om geverfde eieren op te eten?

Bij Pasen horen paaseitjes: chocolade-eieren, maar ook hardgekookte eieren geverfd in de gekste kleuren. Je kunt ze kant-en-klaar in de winkel kopen, zo loop je geen enkel risico dat de kleurstof door de eierschaal dringt. Maar veel leuker is het om ze zelf te versieren. Als je speciale eierverf of eierviltstiften gebruikt, kunnen zelf versierde eieren veilig worden gegeten. Ook gewone viltstift is veilig. Een andere veilige keuze is het gebruik van voedingskleurstoffen of -gels die ook gebruikt worden bij het decoreren en kleuren van bijvoorbeeld suikerfondant voor taarten.

Gewone waterverf

Als je waterverf of vingerverf gebruikt om eieren te kleuren, kan het ei een beetje kleurstof opnemen. Maar het gaat daarbij om zo'n kleine hoeveelheid dat dat niet schadelijk is voor de gezondheid, ook niet voor kinderen: verf die geschikt is voor kinderen bevat namelijk geen schadelijke stoffen. Je moet natuurlijk wel waterverf gebruiken en geen autolak of muurverf – just saying.

Natuurlijke verf

Wie met Pasen zelf eieren beschildert, kan die dus vervolgens met een gerust hart opeten, ook als de verf door de schaal heen is gedrongen. Wil je toch helemaal op safe spelen, verf je paaseieren dan met natuurlijke kleurstoffen zoals rode kool, koffie en spinazie.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen