Taartjes met salted karamel-chocolademousse
bereiding
-
1
Klop de eidooiers met de suiker in 10 minuten in de keukenrobot tot een schuimig wit mengsel. Smelt de chocolade en roer er het zout en de vanille-essence door. Klop de slagroom stijf.
-
2
Roer de chocolade door het eimengsel en spatel er daarna 2/3 van de slagroom door. Doe in een spuitzak en laat 2 uur opstijven in de koelkast. Hou de rest van de slagroom apart voor de afwerking.
-
3
Maak de karamel. Smelt de suiker met de kandijsiroop op een zacht vuur en voeg de gezouten boter en het zout toe, laat zacht inkoken en daarna afkoelen.
-
4
Verwarm de oven op 180 °C. Steek rondjes uit het deeg voor kleine zandtaartjes. Leg het deeg in ingevette vormpjes en leg er bakpapier met bakparels op. Bak de zandtaartjes 10 à 15 minuten blind voor in de oven. Ontvorm en laat afkoelen.
-
5
Vul de taartjes met de chocolademousse. Spuit er een toefje slagroom op en werk af met de gezouten karamel. Strooi er wat gehakte nootjes op.