Recept

Taartjes met salted karamel-chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Knapperig zanddeeg met bitterzoete chocolade en gezouten karamel, wie kan daaraan weerstaan? Deze taartjes met een laagje smeuïge chocolademousse zijn echt net wat je nodig hebt!

bereiding
  1. 1

    Klop de eidooiers met de suiker in 10 minuten in de keukenrobot tot een schuimig wit mengsel. Smelt de chocolade en roer er het zout en de vanille-essence door. Klop de slagroom stijf.

  2. 2

    Roer de chocolade door het eimengsel en spatel er daarna 2/3 van de slagroom door. Doe in een spuitzak en laat 2 uur opstijven in de koelkast. Hou de rest van de slagroom apart voor de afwerking.

  3. 3

    Maak de karamel. Smelt de suiker met de kandijsiroop op een zacht vuur en voeg de gezouten boter en het zout toe, laat zacht inkoken en daarna afkoelen.

  4. 4

    Verwarm de oven op 180 °C. Steek rondjes uit het deeg voor kleine zandtaartjes. Leg het deeg in ingevette vormpjes en leg er bakpapier met bakparels op. Bak de zandtaartjes 10 à 15 minuten blind voor in de oven. Ontvorm en laat afkoelen.

  5. 5

    Vul de taartjes met de chocolademousse. Spuit er een toefje slagroom op en werk af met de gezouten karamel. Strooi er wat gehakte nootjes op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taartjes met salted karamel-chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!