Recept

Oma's bresiliennetaart

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Zo'n lekkere bresiliennetaart op grootmoeders wijze, dat lust iedereen! Wil je die mooie bakkerscirkel in de flantaart? Plaats dan een cirkelvormig rooster op de taart, draai om en laat zo afkoelen. 

bereiding
 1. 1

  Maak de bodem. Doe de bloem met de zachte boter, de suiker en het grof zeezout in de mengkom van de keukenmachine en laat draaien.

 2. 2

  Verwarm de melk in een steelpannetje, verbrokkel er de gist in en laat volledig oplossen. Doe het ei bij het deeg en giet er de lauwe melk met de opgeloste gist bij. Meng tot een mooi stevig deeg. Kneed het deeg goed door en vorm er een mooie bol van. Leg de deegbol in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat rijzen op kamertemperatuur.

 3. 3

  Maak de pudding. Verwarm de melk. Splits het ei en klop de dooier met een garde los met de suiker en het vanillepuddingpoeder. Giet er een beetje van de opgewarmde melk bij en roer los. Giet er de rest van de melk bij en zet opnieuw op het vuur. Verwarm al roerend tot de pudding gebonden is. Giet in een kom en laat afkoelen.

 4. 4

  Maak de flan. Giet de melk in een kom, voeg er de suiker, bloem en eieren bij. Snij het vanillestokje doormidden, schraap er de zaadjes uit en doe ze bij de rest van de ingrediënten. Mix alles met de staafmixer. Schep de afgekoelde pudding bij de flan en mix nogmaals met de staafmixer tot een homogene pudding. Laat het mengsel even rusten.

 5. 5

  Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm met 26 cm diameter in met boter en bestuif met bloem. Ontrol het deeg op een bebloemd werkvlak. Bekleed een taartvorm met het deeg en duw stevig tegen de randen. Snij het overtollige deeg weg.

 6. 6

  Zet het deeg 10 minuten in de diepvriezer zodat het opnieuw stevig wordt. Haal het deeg uit de vriezer en bak de bodem 15 minuten voor in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 175°C.

 7. 7

  Vul de bodem met de flan en bak de taart 35 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat volledig afkoelen.

 8. 8

  Klop de koude slagroom stijf met de poedersuiker en bestrijk de taart er royaal mee. Bestrooi rijkelijk met de bresiliennenootjes en serveer meteen.

 9. 9

  Klop de koude slagroom stijf met de poedersuiker en bestrijk de taart er royaal mee. Bestrooi rijkelijk met de bresiliennenootjes en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oma's bresiliennetaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!