Recept

Biscuit met hazelnootpasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter 2 bakvormen en bestuif ze met bloem. Smelt de boter en laat wat afkoelen. Meng de bloem met het cacao- en hazelnootpoeder. Klop de eieren met de suiker witschuimig. Zeef er, beetje bij beetje, het bloemmengsel bij. Roer goed om. Voeg geleidelijk de gesmolten boter toe.

  2. 2

    Verdeel het beslag over de 2 bakvormen. Bak 20 à 25 minuten in het midden van de oven. Haal ze uit de vorm en laat minstens 1 uur afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker en de likeur. Schep in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.

  4. 4

    Leg de eerste cake op een serveerschaal en bestrijk met een dikke laag hazelnootpasta. Bestrooi met de hazelnoten, hou er nog enkele apart voor de afwerking. Spuit er een laag slagroom bovenop.

  5. 5

    Leg de tweede cake er voorzichtig bovenop. Werk af met cacaopoeder, enkele toefjes hazelnootpasta, hazelnoten en blauwe bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Biscuit met hazelnootpasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!