Meest recente artikelen

10x goedkope pasta die toch superlekker is

Boordevol smaak en lief voor je portemonnee

  • Deel dit artikel:
10x goedkope pasta die toch superlekker is Artikel

La cucina povera of de armeluiskeuken is een Italiaanse kookstijl waarbij eenvoudige, goedkope ingrediënten omgetoverd worden tot een bijzonder smaakvol gerecht. Wij zijn wel fan van budgetkoken, en al zeker met een Italiaanse touch. Deze 10 recepten voor héérlijke goedkope pasta bereid je voor een prikje.

Traditionele Italiaanse pasta’s bevatten niet bijzonder veel ingrediënten en zijn daardoor meestal goedkoop. Maar wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben, is smaak! Wij serveren je hieronder 10x goedkope pasta op Italiaanse wijze, én wat slimme tips voor als je zelf wat wilt verzinnen.

Goedkope pasta: de beste tips

  • De beste tip die we kunnen geven is: hou het simpel. Kies voor een pastagerechtje met niet té veel ingrediënten: pasta cacio e pepe bijvoorbeeld, een simpele carbonara, pasta met gremolata of pasta met erwtjes en pancetta … Er bestaan recepten genoeg met behalve de pasta maar maximaal 5 ingrediënten. Hoe minder ingrediënten, hoe goedkoper.
  • Ga voluit voor smaak! Een paar zongerijpte tomaten, een bakje spekjes, enkele champignons, wat pittige parmezaan of een handvol lekkere kruiden zijn vaak al genoeg om je goedkope pasta te doen barsten van smaak.
  • Pasta is ideaal om aan het einde van de week de restjes uit de koelkast op te gebruiken. Een restje verse spinazie, de laatste kerstomaten, een half bakje mascarpone, zelfs een restje oud brood … Je kunt ze allemaal makkelijk in je saus verwerken.
  • In saus voor pasta wordt vaak weinig of zelfs geen vlees of vis gebruikt. Dat maakt je pastagerechtje meteen een pak goedkoper, en niemand die vlees of vis mist. Maak je een pastasaus met gehakt, ga dan niet voor kilo’s vlees: gebruik gewoon extra groenten, dan kom je met 50 à 75 g gehakt per persoon zeker toe. Of vervang het gehakt een keertje door linzen: ook erg lekker én goedkoop.
  • Er is niks met met ingrediënten uit blik of uit de diepvriezer. En vaak zijn ze een pak goedkoper dan verse ingrediënten. Ga dus aan de slag met tonijn en tomaat uit blik, of met erwtjes of spinazie uit de diepvriezer. Nog een bonus: je hebt ze waarschijnlijk al in huis.
  • En ook met de restjes gekookte pasta kun je nog iets lekkers maken! Denk maar aan elleboogjespap, spaghettitaart, pastasalade

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen