Recept

Pasta puttanesca

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de kerstomaatjes, snij ze in en duw er de pulp en de pitjes uit. Hak de ansjovisjes fijn. Pel en snipper de knoflook. Laat de kappertjes uitlekken. Snij de ovengedroogde olijven in stukjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie en stoof de knoflook en de ansjovis 1 à 2 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de olijven, tomaatjes, kappertjes, chilivlokken en de helft van de peterselie toe en laat
    15 minuten zacht sudderen.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar hou een beetje van het kookwater bij. Roer de spaghetti door de saus en voeg nog een scheutje kookwater toe. Kruid de pasta met peper van de molen, werk af met de rest van de peterselie en serveer.

Voor de olijven
  1. 1

    Wauw, wat een fantastisch diepe en zoetige smaak! Je maakt gedroogde olijven net zoals gedroogde tomaatjes: laat 1 blik ontpitte zwarte olijven uitlekken, leg ze open op een met bakpapier beklede bakplaat en droog ze 6 à 8 uur in de oven op 50°C met de deur op een kier. Is het mooi weer? Leg ze twee dagen in de zon. Doe de olijven na het drogen in een glazen pot, giet er olijfolie bij en voeg nog smaakmakers toe, zoals een gepeld en geschaafd teentje knoflook of een gesnipperd chilipepertje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta puttanesca

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!