Recept

Pittige pasta met tomaat en pecorino

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pasta maak je voor 1,85 euro per persoon. Parmezaan is ook lekker, maar als je op de centjes let, kies dan voor pecorino of grana padano. Die kaas is vaak tot de helft goekoper. 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper ’m fijn. Fruit de ui in olijfolie en voeg een mespuntje zout, de gesnipperde knoflook, het laurierblad en de chilivlokken toe. Laat even stoven en voeg dan de tomaten- blokjes en de tomatenpuree toe. Laat de saus 20 minuten onder deksel en op een zacht vuurtje garen. Roer regelmatig om.

  2. 2

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Giet de pasta af en meng er zonder te spoelen de saus door. Verdeel het gerecht over de borden. Sprenkel er nog extra olijfolie over en werk af met wat geraspte pecorino en enkele basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige pasta met tomaat en pecorino

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!