Recept

Penne met gehaktballetjes uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gemakkelijk recept met een heerlijk resultaat.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de saus. Snipper de paprika, de ui, de chilipeper (zonder de zaadjes) en de knoflook fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een gietijzeren kookpot. Fruit er de gesneden groenten in aan tot ze beginnen te kleuren. Voeg tomatenpuree, ketchup, suiker, mosterd en worcestershiresaus toe. Roer om en leng aan met 1 glas water (200 ml). Laat op een zacht vuur gedurende 30 minuten garen.

  2. 2

    Snipper ondertussen de sjalot en meng ze samen met het ei, de peterselie en het paneermeel door het gehakt. Kruid met peper en zout, rol balletjes ter grootte van een grote knikker en bak ze aan in de helft boter en olijfolie.

  3. 3

    Kook de pasta gaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de pasta met de saus en gebakken gehaktballetjes.

  4. 4

    Schep alles in een ovenschaal, bestrooi met de cheddar en laat de lasagne 10 minuten gratineren in de oven of tot de kaas gesmolten is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne met gehaktballetjes uit de oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!