Recept

Gegratineerde pompoenpasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kies altijd voor seizoensgroenten als je op je budget let: pompoen, pastinaak, rode biet en spruitjes zijn in de herfst en winter op hun lekkerst en goedkoopst.

Dit recept maak je voor € 6,45 voor 4 personen, dus € 1,6 per persoon.

bereiding
  1. 1

    Leg de gedroogde ham tussen twee vellen keukenpapier en zet een halve minuut in de microgolfoven, tot de ham droog en krokant is.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in hapklare stukjes. Schep ze in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper, zout en duw er enkele takjes salie tussen. Overgiet met de groentebouillon en gaar de pompoen 40 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.

  4. 4

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit glazig in een scheutje olijfolie. Blus met het kookvocht van de pompoen en lepel er de mascarpone door. Meng de pasta en de pompoen door de saus en doe in een ovenschaal. Bestrooi met de mozzarella en zet 5 minuten onder de grill.

  5. 5

    Haal uit de oven en bestrooi met de krokante ham.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde pompoenpasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!