Recept

Pasta bolognese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het beste recept voor deze heerlijke klassieker. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de wortel en courgette in heel kleine blokjes. Fruit de ui, knoflook en wortel aan in wat olijfolie, voeg na 3 minuten het gehakt toe en roerbak tot het rul gebakken is. Voeg de courgetteblokjes, tomatenblokjes en -passata toe. Kruid met chilipoeder, paprikapoeder, oregano, peper en zout. Laat onder deksel 30 minuten pruttelen.

  2. 2

    Snij de paprika’s in reepjes en stoof ze in wat olijfolie tot ze zacht zijn en lichtjes kleuren. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Meng de mascarpone met de gehakte peterselie, oregano en basilicum. Breng verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Doe de pasta in een grote kom, verdeel er de saus over en dan de kruidige mascarponesaus, werk af met de gestoofde paprika’s.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta bolognese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!