Meest recente artikelen

De lekkerste recepten met bechamelsaus

Oh zo lekker!

De lekkerste recepten met bechamelsaus Receptenset

Mmmh, zo’n zachte bechamelsaus (of ‘witte saus’): daar wordt alles lekkerder mee. Bovendien vormt ze de basis voor veel andere sauzen. Wij verzamelden onze favoriete recepten met bechamelsaus. Geniet mee!

5 toptips voor de beste bechamel

Bechamel is dé saus die je onder de knie moet hebben. Met een smeuïge, smaakvolle versie maak je de heerlijkste gerechten.

  1. Zet al je ingrediënten op voorhand klaar. Je wilt niet nog een nieuwe fles melk moeten gaan zoeken als je roux al op het vuur staat.
  2. Kies voor een steelpannetje met een conische bodem. Door de afgeronde vorm vermijd je dat er klontertjes blijven hangen aan de randen.
  3. Start met een roux. Kies hierbij voor gelijke delen boter en bloem, bijvoorbeeld 50 gram van elk. Gebruik je te veel bloem, dan zal je bechamel ook bloemig smaken. Laat de boter en de bloem op een zacht vuur garen tot je de geur van koekjes ruikt en de bloemsmaak verdwenen is.
  4. Schenk er dan in een straaltje de melk bij. Kies voor melk op kamertemperatuur om schiften te vermijden. Blijf zacht roeren met een garde om aanbranden te voorkomen. Geduld is een schone deugd: liever een zachter vuur dan een vuur dat te hard staat.
  5. Laat de saus zeker 5 minuten al pruttelend indikken op een zacht vuur. Zo krijg je die dikke, zijdezachte structuur.

Weet je niet meer hou je een roux maakt en vervolgens bechamelsaus? Deze video helpt je op weg.

Lees ook …

De lekkerste recepten met bechamelsaus

Wil jedeze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Preischotel met zalm
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Preischotel met zalm

Gegratineerde sint-jakobsschelp
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gegratineerde sint-jakobsschelp

Varkenskotelet met mosterdpuree
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Varkenskotelet met mosterdpuree

Traditionele lasagne
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Traditionele lasagne

Macaroni-gehaktschotel
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Macaroni-gehaktschotel

Moussaka met krokante aardappelplakjes
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Moussaka met krokante aardappelplakjes

Chipolata met wittekool en puree
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Chipolata met wittekool en puree

Varkensgebraad met schorseneren
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Varkensgebraad met schorseneren

Witloofrolletjes met puree
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Witloofrolletjes met puree

Lasagne met bloemkoolbechamel en gehakt
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Lasagne met bloemkoolbechamel en gehakt

Zalmtaartjes met een citroenpureekorstje
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Zalmtaartjes met een citroenpureekorstje

Moussaka met lamsgehakt
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Moussaka met lamsgehakt

Wraps met witloof, groene kool en bechamel
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Wraps met witloof, groene kool en bechamel

Vol-au-vent van groene groenten
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Vol-au-vent van groene groenten

Oeufs mollets à la florentine
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Oeufs mollets à la florentine

Lasagne met worstjesvlees, boerenkool en knolselder-parmezaanbechamel
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Lasagne met worstjesvlees, boerenkool en knolselder-parmezaanbechamel

Ovenschotel met bloemkool, zalm en chorizokorst
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Ovenschotel met bloemkool, zalm en chorizokorst

Kalfsmedaillon met geroosterde bloemkool in bechamelsaus en amandeltopping
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kalfsmedaillon met geroosterde bloemkool in bechamelsaus en amandeltopping

Tagliatelle met prei  in bechamelsaus en gehakt
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tagliatelle met prei in bechamelsaus en gehakt

Gegratineerde zalmcannelloni met bechamelsaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Gegratineerde zalmcannelloni met bechamelsaus

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen