De lekkerste recepten met bechamelsaus
Oh zo lekker!
Mmmh, zo’n zachte bechamelsaus (of ‘witte saus’): daar wordt alles lekkerder mee. Bovendien vormt ze de basis voor veel andere sauzen. Wij verzamelden onze favoriete recepten met bechamelsaus. Geniet mee!
5 toptips voor de beste bechamel
Bechamel is dé saus die je onder de knie moet hebben. Met een smeuïge, smaakvolle versie maak je de heerlijkste gerechten.
- Zet al je ingrediënten op voorhand klaar. Je wilt niet nog een nieuwe fles melk moeten gaan zoeken als je roux al op het vuur staat.
- Kies voor een steelpannetje met een conische bodem. Door de afgeronde vorm vermijd je dat er klontertjes blijven hangen aan de randen.
- Start met een roux. Kies hierbij voor gelijke delen boter en bloem, bijvoorbeeld 50 gram van elk. Gebruik je te veel bloem, dan zal je bechamel ook bloemig smaken. Laat de boter en de bloem op een zacht vuur garen tot je de geur van koekjes ruikt en de bloemsmaak verdwenen is.
- Schenk er dan in een straaltje de melk bij. Kies voor melk op kamertemperatuur om schiften te vermijden. Blijf zacht roeren met een garde om aanbranden te voorkomen. Geduld is een schone deugd: liever een zachter vuur dan een vuur dat te hard staat.
- Laat de saus zeker 5 minuten al pruttelend indikken op een zacht vuur. Zo krijg je die dikke, zijdezachte structuur.
Weet je niet meer hou je een roux maakt en vervolgens bechamelsaus? Deze video helpt je op weg.
Lees ook …
- 7 dingen die je moet weten over roux en bechamelsaus
- Dit zijn de populairste sauzen
- Witloof uit de oven maken: dankzij deze tips en recepten lukt het altijd
- Lekker voor later: kun je saus invriezen?
- Topcombinatie in veelvoud: 23 recepten met bloemkool en witte saus
De lekkerste recepten met bechamelsaus
Wil jedeze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.