Recept

Kalfsmedaillon met geroosterde bloemkool in bechamelsaus en amandeltopping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bloemkool met bechamelsaus, het blijft een topper!

bereiding
  1. 1

    Verdeel de bloemkool in roosjes. Leg ze op een met bakpapier bekelde ovenschaal, strooi er de tijm, peper, zout en olijfolie over. Zet gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  2. 2

    Rooster de amandelschilfers in een pannetje, zonder extra vetstof. Zet aan de kant.

  3. 3

    Maak de bechamel. Smelt de boter op een zacht vuurtje. Roer er de bloem door en laat even goed doorkoken. Blus, al roerende met een garde, met de melk en blijf goed roeren tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    .Bak de kalfsmedaillons in wat boter aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de bloemkool over borden. Serveer met de bechamel, kalfsmedaillon en strooi er de amandelschilfers over. Lekker met wat waterkers en aardappelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsmedaillon met geroosterde bloemkool in bechamelsaus en amandeltopping

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!