Recept

Lasagne met bloemkoolbechamel en gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De bloemkoolsaus in deze lasagne is een goede manier om kinderen een extra portie groenten te laten eten zonder dat ze het beseffen! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de bloemkool-bechamel. Stoom of kook de bloemkool gaar. Mix de bloemkool in een blender met de amandelmelk en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng er de helft van de geraspte kaas onder.

  2. 2

    Schil de zoete aardappel en snij met een mandoline in dunne lange linten. Snij de courgette ook in lange linten met de mandoline.

  3. 3

    Snipper de sjalot en knoflook, fruit aan in olijfolie en bak er het gehakt rul in. Kruid met de oregano, peper en zout.

  4. 4

    Leg afwisselend lasagnevellen, zoete aardappel, gehakt, courgette en bechamel in een ingevette ovenschaal tot alle ingrediënten gestapeld zijn. Strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet 25 à 30 minuten in de oven. Werk af met verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met bloemkoolbechamel en gehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!