Lasagne met bloemkoolbechamel en gehakt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lasagne met bloemkoolbechamel en gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De bloemkoolsaus in deze lasagne is een goede manier om kinderen een extra portie groenten te laten eten zonder dat ze het beseffen! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de bloemkool-bechamel. Stoom of kook de bloemkool gaar. Mix de bloemkool in een blender met de amandelmelk en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng er de helft van de geraspte kaas onder.

  2. 2

    Schil de zoete aardappel en snij met een mandoline in dunne lange linten. Snij de courgette ook in lange linten met de mandoline.

  3. 3

    Snipper de sjalot en knoflook, fruit aan in olijfolie en bak er het gehakt rul in. Kruid met de oregano, peper en zout.

  4. 4

    Leg afwisselend lasagnevellen, zoete aardappel, gehakt, courgette en bechamel in een ingevette ovenschaal tot alle ingrediënten gestapeld zijn. Strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet 25 à 30 minuten in de oven. Werk af met verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de bloemkool-bechamel. Stoom of kook de bloemkool gaar. Mix de bloemkool in een blender met de amandelmelk en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng er de helft van de geraspte kaas onder.

  2. 2

    Schil de zoete aardappel en snij met een mandoline in dunne lange linten. Snij de courgette ook in lange linten met de mandoline.

  3. 3

    Snipper de sjalot en knoflook, fruit aan in olijfolie en bak er het gehakt rul in. Kruid met de oregano, peper en zout.

  4. 4

    Leg afwisselend lasagnevellen, zoete aardappel, gehakt, courgette en bechamel in een ingevette ovenschaal tot alle ingrediënten gestapeld zijn. Strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet 25 à 30 minuten in de oven. Werk af met verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.