Recept

Gegratineerde zalmcanneloni met bechamelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bechamelsaus is de basissaus voor deze cannelloni.

bereiding
  1. 1

    Kook de lasagnevellen beetgaar in gezouten water in ongeveer 5 minuten. Leg ze daarna in een bord gevuld met koud water.

  2. 2

    .Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de sjalot fijn. Verhit een pan met wat boter of olijfolie. Fruit er eerst het sjalotje glazig in. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de zalmfilet in 8 gelijke balkjes met dezelfde lengte als de lasagnevellen. Leg eerst wat spinazie in het midden van een lasagnevel, leg hierop een balkje zalm, kruid met peper en zout en rol op.

  4. 4

    Maak de bechamel. Smelt de boter op een zacht vuurtje. Roer er de bloem door en laat even goed doorkoken. Blus, al roerende met een garde, met de melk en blijf goed roeren tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Lepel wat van de saus op de bodem van een ingevette ovenschotel. Leg er de canneloni’s op, lepel de rest van de bechamel over de canneloni’s, strooi er de kaas over en laat gratineren in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten. Serveer met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde zalmcanneloni met bechamelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!