Tagliatelle met prei in bechamelsaus en gehakt
bereiding
-
1
Snipper sjalot en knoflook fijn en fruit aan in wat boter. Bak er het gehakt rul in en kruid met peper en zout. Roer er de gehakte peterselie door.
-
2
Kook de tagliatelle gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de prei en snijd in fijne ringen. Fruit de prei aan in wat boter, kruid met de za’atar, peper en zout.
-
3
Maak de bechamel. Smelt de boter op een zacht vuurtje. Roer er de bloem door en laat even goed doorkoken. Blus, al roerende met een garde, met de melk en blijf goed roeren tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet de pasta af en meng met de bechamelsaus.
-
4
Verdeel de pasta over borden, lepel er de gestoofde prei en rul gebakken gehakt over. Werk af met parmezaanschilfers.