Varkenskotelet met mosterdpuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenskotelet met mosterdpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Doordeweekse gezinskost

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met 10 g boter en 100 ml lauwe melk. Breng op smaak met mosterd, nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Kook of stoom ze gaar.

  3. 3

    Bak de koteletten goudbruin in een beetje van de boter.

  4. 4

    Smelt de rest van de boter in een sauspan, roer er de bloem door en laat even verhitten. Voeg er al roerend de melk aan toe en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Serveer de koteletten met de bloemkool, de saus en de mosterdpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met 10 g boter en 100 ml lauwe melk. Breng op smaak met mosterd, nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Kook of stoom ze gaar.

  3. 3

    Bak de koteletten goudbruin in een beetje van de boter.

  4. 4

    Smelt de rest van de boter in een sauspan, roer er de bloem door en laat even verhitten. Voeg er al roerend de melk aan toe en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Serveer de koteletten met de bloemkool, de saus en de mosterdpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.