Meest recente artikelen

Kerstkoekjes bakken: dit zijn echt de mooiste!

Leuk om samen met je kinderen te maken

Kerstkoekjes bakken: dit zijn echt de mooiste! How to's

Niets zo leuk als een huis dat ruikt naar kerst... en zelfgebakken koekjes! Bak ze samen met je kinderen en geniet van gezellige kerstdagen.

De mooiste kerstkoekjes: met deze toppers kun je uitpakken

Tijdens de feestdagen mag al dat lekkers er ook nog eens extra goed uitzien, toch? Hieronder vind je een overzicht van de mooiste kerstkoekjes (en hoe je ze maakt, natuurlijk). Tijd om ze stuk voor stuk uit te proberen!

Kerststerretjes met 'raampjes'

Een originele versie van het klassieke kerststerretje. Deze koekjes hebben een kleurrijk hart van snoep. Zo mooi! Kies je favoriete kerstkleuren of ga voor één tint voor een iets ingetogener effect. Als je geen sterrenkoekjesvorm hebt, gebruik dan gerust twee glazen en maak er kerstballetjes van.

 

Kerst petit-fours

Petit-fours zijn altijd erg feestelijk, en dat is bij deze kerstvariant niet anders. We werken de chique lekkernij af met witte chocolade, veenbessen, rozemarijn en poedersuiker voor een extra kerstig effect. En pssst: niemand hoeft te weten dat de basis een gekochte hotelcake is. Toch liever volledig homemade? Hier vind je het recept voor een klassieke vier-vierdencake.

 

Rendiermeringues

Deze rendiertjes zijn niet alleen heel erg schattig, maar ook nog eens superlekker! De combinatie van chocolade en meringue is perfect voor tijdens de feestdagen. Geen veenbessen in huis? Gebruik dan een rode M&M die je na het afkoelen met wat suikerglazuur op je rendier kleeft, of gebruik gewoon een restje gesmolten chocolade.

 

Gesmolten sneeuwmankoekjes

Heel grappig, die smeltende sneeuwmannetjes! Voor dit koekje gebruik je zure matten, marshmallows en chocolade. Nogal zoet, maar onweerstaanbaar! De kinderen zullen er dol op zijn. Zijn ze al wat groter? Dan kunnen ze vast en zeker meehelpen aan deze snoezige kunstwerkjes.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen