Recept

Wok van courgettenoedels en broccoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht bevat geen eiwitten. Ben je een sportieveling? Serveer hier dan toch een portie eiwitten bij in de vorm van vlees, vis of peulvruchten. Denk aan mager vlees zoals kalfsvlees, kalkoen of kip. Of waarom eens geen tofu?

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgettes en snij met de mandoline in lange dunne ‘spaghettislierten’.

  2. 2

    Verwijder het kroontje van de paprika’s, snij doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in lange dunne repen.

  3. 3

    Spoel de broccoli, snij in roosjes en blancheer kort zodat ze beetgaar zijn. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water (zo behouden ze hun groene kleur).

  4. 4

    Zet een wokpan met wat sesamolie op het vuur en wok er de paprikareepjes in. Voeg na enkele minuten de courgetteslierten toe. Bak goed door op een hoog vuur. Voeg de broccoliroosjes nog even toe en draai het vuur uit. Breng op smaak met de vissaus, de chilivlokken, de sojasaus, het limoensap en de sesamzaadjes.

  5. 5

    Snipper er de gele chilipeper bij en werk verder af met enkele takjes koriander. Serveer met nog wat extra sojasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!