Recept

Wok van asperges met gegrilde zeebaars

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Asperges wokken gaat supersnel! Ideaal dus als je weinig tijd hebt. Moet het extra snel gaan, bereid dan alleen groene asperges. Die hoef je niet te schillen én zijn dunner en dus vlugger gaar.

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Schil en rasp de gember. Snij de rode peper in ringetjes. Spoel de koriander en hak fijn. Meng de geraspte gember, de rode peper en de koriander in een lage ovenschaal met de sesamolie, de sojasaus en de suiker. Wentel de vis erin en laat deze 15 à 20 minuut per kant marineren.

  2. 2

    Maak intussen de asperges schoon. Schil de witte asperges, spoel de groene asperges. Verwijder de harde uiteinden. Schil de gember en snij de gember in dunne reepjes. Pel de knoflook en snij ‘m in dunne plakjes.

  3. 3

    Bak de asperges kort in hete olijfolie samen met de gember en de knoflook. De witte asperges hebben net iets meer tijd nodig om beetgaar te worden. Voeg de oestersaus en de sojasaus toe en laat kort garen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de zeebaars met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Bak de zeebaars in 15 tot 20 minuten gaar.

  5. 5

    Serveer de zeebaars op een bord. Schik er de asperges met wat saus bij en werk het gerecht af met shiso.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wok van asperges met gegrilde zeebaars

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!