Oosterse gewokte schelpdieren
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oosterse gewokte schelpdieren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke mosselen en venusschelpen, gewokt op Oosterse wijze. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de schelpen grondig in koud water. Pel en snipper de sjalot, pel en pers de knoflook. Maak de selder schoon en snij in blokjes. Rasp de gember. Maak de pepertje schoon en snipper fijn. Kneus het citroengras.

  2. 2

    Verhit een scheutje arachideolie in een wok. Voeg de sjalot, selder, knoflook, rode peper en gember toe en bak enkele minuten. Voeg de wijn, de kokosmelk en het citroengras toe en breng aan de kook. Voeg de schelpen toe en breng weer aan de kook. Gaar 5 minuten op hoog vuur.

  3. 3

    Spoel en snipper de koriander en de munt. Roer ze door de mosselen. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de schelpen grondig in koud water. Pel en snipper de sjalot, pel en pers de knoflook. Maak de selder schoon en snij in blokjes. Rasp de gember. Maak de pepertje schoon en snipper fijn. Kneus het citroengras.

  2. 2

    Verhit een scheutje arachideolie in een wok. Voeg de sjalot, selder, knoflook, rode peper en gember toe en bak enkele minuten. Voeg de wijn, de kokosmelk en het citroengras toe en breng aan de kook. Voeg de schelpen toe en breng weer aan de kook. Gaar 5 minuten op hoog vuur.

  3. 3

    Spoel en snipper de koriander en de munt. Roer ze door de mosselen. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.