Meest recente artikelen

Maak van je bubbels een chique cocktail

  • Deel dit artikel:
Maak van je bubbels een chique cocktail Artikel

(Bijna) iedereen schenkt bubbels als aperitief met de feestdagen. Net daarom is het leuk als jij het net iets anders aanpakt. Let wel: mixen doe je met cava en prosecco, niet met champagne. Die drinkt Ilse ’t liefst puur natuur. Jij ook?

De bubbelcocktail van ’t moment is een Italiaanse Hugo: 7 cl bubbels, 3 cl vlierbloesemsiroop, 2 cl spuitwater, ijsblokjes en enkele muntblaadjes. Serveer in een hoog wijnglas.

Ook lekker met cava of prosecco:

  • Mimosa is een Spaanse klassieker die je als aperitief bij een brunch, lunch of diner kunt serveren want hij is lekker licht, fris en simple. Vul een flûte voor ½ met bubbels en ½ met versgeperst sinaasappelsap. Werk het randje van je glas eventueel af met citroen en suiker.
  • Kir Royal is de sprankelende versie van een ‘doordeweekse’ Kir. In plaats van witte wijn gebruik je bubbels. Schenk een scheutje cassissiroop in een flûte, vul tot aan de rand met bubbels et voilà.
  • En Mojito Royal? Da’s de feestelijke versie van een klassieke, zomerse mojito. Vervang het spuitwater door bubbels.

Tip: hou je van de natuurlijke smaak van bubbels maar wil je toch iets speciaals doen? Laat dan een hibiscusbloem of een framboos in je flûte verdwijnen of schenk je bubbels eens in een retro coupe in plaats van het klassieke, lange bubbelglas.

Liever gin? Check de twee toppers van Ilse:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen