Ga je naar Egypte? Leer je brood gebruiken als bestek!
Niet alleen brood wordt bij bijna elke maaltijd geserveerd. Ook ui en knoflook wordt veelvuldig gebruikt in de Egyptische keuken. Ze lijkt dan ook niet voor niets op de Oost-Mediterraanse. Net als daar wordt het avondmaal niet geserveerd voor 9 uur ‘s avonds. Gelukkig wordt ook de lunch pas rond 2u geserveerd. Anders zou de honger je zeker parten spelen.
Typisch Egypte
Mulukhiyya is een groene soep die gemaakt wordt van bladeren en soms met kip of konijn gegeven wordt. Koshari is rijst met linzen en macaroni. Kobeiba is köfte met bulgur en vlees. Qatayef is een zoet dessert wat wordt geserveerd tijdens de ramadan. Het is een crêpe met kaas of noten.
Wil je een echt Egyptisch drankje proberen? Kies dan voor qasab. Dit drankje wordt gemaakt van suikerriet.
Zelf aan de slag
In Egypte wordt falafel veel gebruikt tijdens het koken. Zelf maken vergt wat tijd maar het kan perfect. Kies bijvoorbeeld voor falafel met yoghurtdip of een broodje falafel . En ook in Egypte houden ze wel van baklava.