Meest recente artikelen

Vakantieland: aan de Egyptische tafel

  • Deel dit artikel:
Vakantieland: aan de Egyptische tafel Artikel

Ga je naar Egypte? Leer je brood gebruiken als bestek!

Niet alleen brood wordt bij  bijna elke maaltijd geserveerd. Ook ui en knoflook wordt veelvuldig gebruikt in de Egyptische keuken. Ze lijkt dan ook niet voor niets op de Oost-Mediterraanse. Net als daar wordt het avondmaal niet geserveerd voor 9 uur ‘s avonds. Gelukkig wordt ook de lunch pas rond 2u geserveerd. Anders zou de honger je zeker parten spelen.

Typisch Egypte

Mulukhiyya is een groene soep die gemaakt wordt van bladeren en soms met kip of konijn gegeven wordt. Koshari is rijst met linzen en macaroni. Kobeiba is köfte met bulgur en vlees. Qatayef is een zoet dessert wat wordt geserveerd tijdens de ramadan. Het is een crêpe met kaas of noten.

Wil je een echt Egyptisch drankje proberen? Kies dan voor qasab. Dit drankje wordt gemaakt van suikerriet.

Zelf aan de slag

In Egypte wordt falafel veel gebruikt tijdens het koken. Zelf maken vergt wat tijd maar het kan perfect. Kies bijvoorbeeld voor falafel met yoghurtdip of een broodje falafel . En ook in Egypte houden ze wel van baklava.

Wat eten onze buren? Ontdek de Nederlandse keuken.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen