Baklava met noten en honing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Baklava met noten en honing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zoet dessertje dat je kent van op vakantie in Griekenland of Turkije.

bereiding
  1. 1

    Hak de walnoten en amandelen heel fijn. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf, meng er de honing, noten, kaneel en 1 eetlepel rozenwater door.

  3. 3

    Bestrijk de bakvorm met gesmolten boter en leg er 4 vellen lodeeg in, elk vel bestreken met gesmolten boter. Doe daarop het notenmengsel en strijk glad. Bestrijk de overige vellen filodeeg ook met gesmolten boter en dek er de notenmassa mee af. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven.

  4. 4

    Doe de suiker met 100 ml water in een pannetje en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken, haal van het vuur en laat een beetje afkoelen. Doe er het citroensap, het oranjebloesemwater en de rest van het rozenwater bij en roer om.

  5. 5

    Haal de baklava uit de oven, bestrijk hem terwijl hij nog heet is met de siroop tot hij helemaal doordrenkt is. Laat afkoelen en snij in stukken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Hak de walnoten en amandelen heel fijn. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf, meng er de honing, noten, kaneel en 1 eetlepel rozenwater door.

  3. 3

    Bestrijk de bakvorm met gesmolten boter en leg er 4 vellen lodeeg in, elk vel bestreken met gesmolten boter. Doe daarop het notenmengsel en strijk glad. Bestrijk de overige vellen filodeeg ook met gesmolten boter en dek er de notenmassa mee af. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven.

  4. 4

    Doe de suiker met 100 ml water in een pannetje en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken, haal van het vuur en laat een beetje afkoelen. Doe er het citroensap, het oranjebloesemwater en de rest van het rozenwater bij en roer om.

  5. 5

    Haal de baklava uit de oven, bestrijk hem terwijl hij nog heet is met de siroop tot hij helemaal doordrenkt is. Laat afkoelen en snij in stukken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.