Meest recente artikelen

De perfecte pannenkoek

  • Deel dit artikel:
De perfecte pannenkoek Artikel

Of je nu speciaal voor Maria lichtmis aan het pannenkoeken bakken gaat, of gewoon omdat ze altijd wel smaken... pannenkoeken durven al eens te mislukken. Daar zijn een paar redenen voor. Gelukkig hebben wij de oplossing bij de hand!

Is je deeg niet mooi glad?

Het is niet zo erg wanneer er nog een paar klonters in je beslag zitten. Ze gaan er meestal uit wanneer je aan het bakken gaat. Wil je ze er zoveel mogelijk uitkloppen? Dan kan je je beslag over twee aparte potten verdelen en dus eigenlijk in twee keer roeren.

Hoe krijg je het deeg mooi over de hele pan verdeeld?

Allereerst moet je er op letten dat je pan én de olie of boter goed heet zijn. Wanneer je het deeg in de pan doet, doe je dit best met de pan van het vuur af. Hou de pan iets schuin. Lukt het nog niet? Doe dan een beetje melk door het deeg. De pannenkoek moet dan wel iets langer bakken.

Worden je pannenkoeken snel donkerbruin?

Niemand wil verbrande pannenkoeken. We hebben hier een heel eenvoudige oplossing voor: bak je pannenkoeken in olie in plaats van in boter. Toch een boterfanaat? Zet je vuur dan iets lager. Je pannenkoeken zullen mooi goedbruin uit de pan komen.

Is het omdraaien van je pannenkoek een ramp?

Ze in de lucht omflippen is niet aan iedereen besteed. Gelukkig kan je het ook met een deksel doen.

  • Neem een deksel dat ongeveer even groot is als je pan.
  • Wanneer je pannenkoek aan de onderkant bruin is, schuif je hem op het deksel.
  • Zet je pan omgekeerd op het deksel en draai alles om.

>> Op zoek naar recepten? Die vind je hier!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen