Recept

Kalkoen met fijne boontjes en notencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker krokant en gezond

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Haal de boontjes af en halveer ze in de lengte.

    Was een onbehandelde citroen, rasp de schil en pers het sap uit.

     Rooster 2 sneetjes toastbrood en verkruimel ze.

     Hak de walnoten fijn.

     Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Kook de boontjes 10 minuten in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.

  3. 3

    Bak de kalkoenlapjes 4 minuten aan elke kant in 2 eetlepels olie.

  4. 4

    Verhit 1 eetlepel olie en 30 g boter in een andere pan, en bak er de noten, de verkruimelde toast en de peterselie in tot een crumble.

  5. 5

    Meng de kippenbouillon met 2 eetlepels citroensap, bloem en een eidooier in een pannetje. Zet op een zacht vuur, blijf roeren en laat indikken.

  6. 6

    Meng deze saus met de boontjes. Serveer met de kalkoenlapjes en strooi er de crumble over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!