Meest recente artikelen

5 slanke weetjes

5 slanke weetjes Artikel

Wist je dat je zonder problemen amandelen mag eten als je op je lijn let? Of dat een partijtje bowling voor heel wat calorieverbranding zorgt?

Amandelen verlagen de bloedsuikerspiegel

Amandelen worden vaak verboden in vermageringsdiëten, maar bij Fitfixers kunnen we er niet genoeg van krijgen. Het toonaangevend voedingstijdschrift  Journal of nutrition heeft namelijk onlangs bewezen dat deze olieachtige noten helpen om de bloedsuikerspiegel te doen dalen na de maaltijd en insulinepieken te voorkomen. Daardoor zal je veel minder snel terug honger krijgen en naar ongezonde snacks grijpen. Er werd een studie uitgevoerd, waarbij 15 proefpersonen 3 maaltijden kregen op basis van amandelnoten. Vier uur na het eten werd hun bloedsuikerspiegel geanalyseerd. Wat bleek? Diegenen die rijst en amandelen hadden gegeten, hadden een veel betere bloedsuikerspiegel dan de testpersonen die bv. aardappelen hadden gegeten.

Constipatie leidt tot overgewicht bij kinderen

Kinderen die regelmatig last hebben van constipatie hebben twee keer meer kans op overgewicht. Na een wetenschappelijke studie aan de universiteit van Yale bleek dat maar liefst 22,4% van de obese kinderen (zowel meisjes als jongens) vaak geconstipeerd zijn. Bij de kinderen met een normale darmtransit is dat slechts 11%. Deze vaststelling is waarschijnlijk te wijten aan slechte voedingsgewoonten. Te weinig vezels in de voeding zorgen bij deze kinderen dus voor een grotere calorie-inname.

Caloriën verbranden tijdens het bowlen

Een partijtje bowling is niet enkel een leuke activiteit onder vrienden, het is ook een uitstekende manier om ongemerkt calorieën te verbranden. Tijdens het bowlen worden je bilspieren getraind door de typische positionering van je benen tijdens het gooien van de bowlingbal. Deze ontspannende sport versterkt ook de ellebogen en de rug door het achterwaartse strekken van je arm voor je de bal gooit. Wie regelmatig gaat bowlen, doet dus wel degelijk aan lichaamsbeweging!

Tuinieren: goed voor je tuin én voor je lijn

Ook wie af en toe in de tuin werkt, doet zonder het te beseffen aan sport. Tuinieren heeft een positief effect op je spieren en je ademhaling en zorgt bovendien voor een calorieverbranding van bijna 500 calorieën per uur! Wie wil zweten, zonder daarvoor naar de fitness te moeten gaan, kan dus best enkele uurtjes spitten, snoeien en wieden in de tuin. Sluit je work out af met enkele stretchoefeningen om stijve spieren te voorkomen.

Dieetkoekjes of gewone koekjes?

Dieetkoekjes zijn een gezond alternatief voor wie van een zoete knabbel houdt, maar ze zijn daarom niet allemaal caloriearm. Vaak worden ze verrijkt met vitaminen en bevatten ze evenveel, of zelfs meer suikers en vetten dan een traditioneel droog koekje zoals bv. een Petit Beurre. Vergelijk dus zeker de etiketten! Het beste alternatief is echter nog steeds een volkoren boterham met 20 gram donkere chocolade: lekker en verzadigend tot aan de volgende maaltijd.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen