Meest recente artikelen

Top 10 lentegroenten en -fruit

Top 10 lentegroenten en -fruit Artikel

Elk seizoen heeft zijn eigen groenten- en fruitoogst. Door seizoensgebonden producten te eten, weet je zeker dat het eten op je bord lekker én vers is. Bovendien bevatten groenten en fruit veel meer smaak als je ze in het juiste seizoen eet. Wij zetten de lekkerste lente-producten voor jou op een rijtje.  Een nieuwe lente, een nieuwe oogst. Smakelijk!

  1. Rabarber: een echte lentegroente, die wordt geoogst van april t/m juni, boordevol vitamine C. Rabarber heeft een verrassende, ietwat bittere smaak en is goed voor hart-en bloedvaten.
  2. Artisjokken: origineel én superlekker als gezond aperitiefhapje met een lichte vinaigrette. Heerlijk zomers en heel voedzaam.
  3. Mango: tropische, zoete vrucht boordevol vitamine C. Het zachte vruchtvlees van de mango geeft een exotische toets aan je fruitsla en doet wonderen voor je huid als gezichtsmasker!
  4. Courgettes: een veelzijdige groente uit de komkommerfamilie die je op tientallen verschillende manieren kan klaarmaken. Courgettes bevatten veel vitaminen en ijzer en zijn heerlijk in combinatie met tomaten, rijst of pasta.
  5. Rode kool: een ouderwetse groente uit grootmoeders keuken, vol vitaminen en calcium. Lekker met vlees en aardappelen, maar ook rauw in frisse lenteslaatjes.
  6. Abrikozen: oorspronkelijk afkomstig uit China, maar worden nu vooral geteeld in Frankrijk en Spanje. Lekker vers én gedroogd. Zure abrikozen zouden bovendien wonderen doen voor een te hoge bloeddruk.
  7. Selder: vooral bekend als afrodisiacum en soepgroente, maar ook heerlijk als aperitiefhapje met een cocktailsausje, of in wokgerechten en slaatjes. Knapperig en fris!
  8. Ananas: exotische vitaminebom vol vezels die de darmtransit bevorderen. Heerlijk in combinatie met munt of in gezonde smoothies en sappen.
  9. Prei: groente met een lichte uiensmaak vol vezels, vitamine A en C. Lekker in de soep, maar ook gestoofd of gestoomd met vis of vlees.
  10. Tomaten: niet alleen de meest veelzijdige, maar ook één van de gezondste groenten. Tomaten bevatten vitamine C, A, B1, B2 en B6 en zitten boordevol kalium, fosfor en magnesium. Bovendien kan je ze eindeloos combineren in soepen, slaatjes, sauzen, stoofpotjes etc.
  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen