Meest recente artikelen

Een lunchbox voor je kind waar de vriendjes jaloers op zijn!

En die straks helemaal leeg weer in de boekentas gaat

Een lunchbox voor je kind waar de vriendjes jaloers op zijn! Artikel

Een sandwich met ei, rauwkost met een dipsaus en een leuk servet ... Met zo'n zalige lunchbox kan je kind niet anders dan alles opeten. Hier zijn 12 tips voor een gezonde, lekkere lunch.

 1. Elke dag choco of speculoospasta? Bouw langzaam aan af tot twee keer per week.
 2. In bruin brood of volkorenbrood zitten meer voedingsstoffen dan in wit brood. Voor kinderen die er niet gek op zijn, kun je dubbele boterhammen met 1 sneetje wit en 1 sneetje bruin maken.
 3. Hebben de worteltjes of stukjes komkommer niet het beoogde succes? Geef er dan eens een dipsausje bij.
 4. Een fruitsalade of een rauwkostsalade die je samen hebt klaargemaakt, heeft altijd een streepje voor.
 5. Een briefje van mama in de brooddoos? Sommige kinderen kijken ernaar uit, anderen vinden het stom.
 6. Fruit en groenten zijn meestal niet zo populair. Behalve als je ze een beetje origineel presenteert, in stukjes die kinderen zo in hun mond kunnen steken. Op een satéstokje bijvoorbeeld, voor iets oudere kinderen. En groenten gaan er sowieso beter in, verstopt in een pitabroodje met een mager sausje erbij.
 7. Niet bepaald jouw smaak, die brooddozen met het idool van je kinderen erop? Toch maar kopen, als zij ze blits vinden!
 8. De boterhammetjes een spannende naam geven, helpt soms bij kleintjes. Een 'MagischeMegaMindy-fruitsalade' spreekt meer tot de verbeelding dan een 'gezonde fruitsalade'.
 9. Snij de boterhammen eens in driehoekjes in plaats van in vierkantjes. 'Anders dan anders' werkt haast altijd.
 10. Geef je een lepel en een vork mee, rol ze dan in een kleurig servet. Dat ziet er veel leuker uit.
 11. Melkproducten horen ook thuis in een lunchbox. Met gesneden radijsjes en bieslook wordt plattekaas stukken interessanter, en kaas in blokjes is veel minder saai dan in plakjes op je brood.
 12. Water is natuurlijk veel beter dan cola en andere frisdranken. Een scheutje grenadine of een beetje citroensap erbij en het smaakt naar meer!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen