Meest recente artikelen

Welke vetstof gebruik je best om in te frituren?

Wist je dat

  • Deel dit artikel:
Welke vetstof gebruik je best om in te frituren? Artikel

Frituren is lekker, maar niet de gezondste bakwijze. We geven je graag een paar nuttige tips voor het kiezen van de juiste frituurolie.

  • Gebruik bij voorkeur vet dat ook in koude toestand vloeibaar is, omdat die een beetje minder verzadigde vetten en een beetje meer onverzadigde vetten bevatten. Verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte in het bloed, terwijl onverzadigd vet het juist verlaagt.
  • Dierlijk vet zoals braadvet, ghee (geklaarde boter) en reuzel hebben een lekkere smaak en zorgen voor een krokant korstje.
  • Plantaardig vet zoals arachide-, maïs-, olijf-, zonnebloem- en kokosolie hebben een neutrale smaak.
  • Kokosolie is de beste optie, omdat je die verschillende keren aan hoge temperaturen kunt opwarmen zonder aan kwaliteit te verliezen. Kokosolie is ook relatief gezond, waardoor het al bij al de beste keuze is.
  • Frituur nooit met extra vierge olijfolie, want die kan maar temperaturen van max. 180°C aan. Let er op dat het verhittingspunt van je olie minimaal 200°C is, anders komen er schadelijke stoffen vrij bij het frituren.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen