Meest recente artikelen

Schitterende kerstcocktail, perfect bereid door je wonderlijke assistent

Advertorial

Schitterende kerstcocktail, perfect bereid door je wonderlijke assistent Artikel

Bij eindejaar horen feestelijke drankjes. En wat is er mooier dan een cocktail die helemaal is afgestemd op deze gezellige tijd? Met de hulp van je onklopbare keukenrobot en z'n extra blender tover je moeiteloos de origineelste drinks bij elkaar.

Om te scoren met een cocktail hoef je geen professionele mixologist in te huren. Want dankzij de kunsten van de Kenwood Titanium Chef Baker XL slaag jij glansrijk in die ambitieuze missie. De speciale blender, verkrijgbaar als accessoire, vervult immers alle taken die bij het mixen van cocktails horen – beter en sneller dan jij zelf kunt.

Ook voor de bereiding van andere feestgerechten is deze keukenrobot onmisbaar. Met 25 optionele accessoires is dit een echte alleskunner. Deeg kneden, pasta maken, groenten choppen of raspen, vlees malen, sappen persen… Deze veelzijdige uitblinker doet het allemaal. Zo kun jij 100% focussen op het samenstellen van je feestmenu's.

Mix- en blendgenie

Fan van smoothies, cocktails of verfijnde soepjes? Op de Titanium Chef Baker XL past een hittebestendig blender-accessoire dat al je ijskoude én warme bereidingen mooi egaal vermengt. Zo kun je perfect losse ingrediënten pureren, gladde mengsels maken, ijs crushen of verse soep mixen. Precies zoals jij dat wilt. En dus zonder dat je een apart blendertoestel nodig hebt.

Ready to shake?

Deze feestelijke cocktail ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar zal ongetwijfeld ook de smaakpapillen van je gasten verrassen.

Heerlijke kerstcocktail

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:

  • 200 g pompoenblokjes
  • 250 ml water
  • 400 ml  sinaasappelsap
  • 60 g mangoblokjes
  • 1 el agavesiroop
  • sap van 2 limoenen
  • 30 ml sinaasappellikeur
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 10 ijsblokjes
  • 300 ml cranberrysap
  • 200 ml pompelmoessap
  • 200 ml granaatappelsap
  • 60 ml grenadine
  • 30 ml crème de cassis
  • 50 ml amaretto
  • 4 muntblaadjes
  • 1 bloedsinaasappel in schijfjes
  1. Gaar de pompoenblokjes en bloedsinaasappelschijfjes +/- 30 minuten in de oven op 180°C. Laat afkoelen en mix de pompoenblokjes met het water in de ThermoResist blender.
  2. Voeg het sinaasappelsap, de mangoblokjes, de agavesiroop, de helft van het limoensap, de sinaasappellikeur, kaneel, nootmuskaat en 6 ijsblokjes toe. Mix met de pulsefunctie. Zeef en zet in de koelkast.
  3. Spoel de blender en vul met cranberry-, pompelmoes- en granaatappelsap, grenadine, creme de cassis, amaretto, de rest van het limoensap, muntblaadjes en 4 ijsblokjes. Mix met enkele pulsen. Zeef en bewaar in de koelkast.
  4. Vul elk glas voor ⅔ met het oranje mengsel, vul aan met de rode mix.
  5. Versier elke cocktail met een schijfje gedroogde bloedsinaasappel.

Ontdek het volledige assortiment aan keukenrobots en optionele accessoires op kenwoodworld.com

Bekijk hier nog enkele feestelijke recepten:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen