Cantuccini met witte chocolade en pistache
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 250°C. Meng de suiker met 2 eieren en 1 dooier.
-
2
Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout. Voeg deze bloemmengeling toe aan de luchtig geklopte eieren.
-
3
Hak de chocolade in stukjes en meng ze samen met de pistache door de mengeling. Kneed tot een soepel deeg.
-
4
Vorm 2 worsten van het deeg (30X5cm), het blijft wat kleverig en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop het resterende eiwit los en borstel er de worsten mee in. Zet de ovenplaat in de oven. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak 20 minuten. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Laat de oven aanstaan.
-
5
Leg de deegworsten op een snijplank en snijd in plakjes van 2 cm dikte. Leg ze daarna op de ovenplaat met het snijvlak naar beneden. Bak nog 12-15 minuten verder. Laat daarna afkoelen op een rooster. Leuk voor bij de koffie of om cadeau te doen.