Feestelijke Basilicumpasta, dankzij jouw geheime keukenheld extra snel klaar
Advertorial
Hoe korter de dagen, hoe meer zin je krijgt om nieuwe smaken en recepten uit te proberen. Met een keukenrobot aan je zijde die – bijna – alles kan, kun jij je culinaire creativiteit helemaal botvieren. Klaar voor de feesten?
Een goede keukenrobot is als een extra paar handen. Zo neemt de Titanium Chef Baker XL van Kenwood zonder morren alle tijdrovende of intensieve klussen én precisiewerk van je over. Meer nog, deze knappe verschijning voert alles nog beter en efficiënter uit dan jij zelf zou kunnen. Jij houdt dus je hoofd en je handen vrij voor wat echt telt: een ongestoorde creatieve flow bij het uitwerken van kerstgerechten en feestrecepten.
De Titanium Chef Baker XL van Kenwood is veel meer dan een uitstekend basistoestel. Dankzij 25 optionele accessoires tover je deze kanjer vlotjes om tot pakweg een foodprocessor, hakmolen, blender, citruspers, lasagneroller en nog zoveel meer. Die veelzijdigheid heeft nog een voordeel: je hebt geen andere losse toestellen in de keuken nodig. Hoe makkelijk kan het zijn?
Pastaspecialist
Voor fans van lasagne, tagliatelle en ravioli is de Kenwood Titanium Chef Baker XL een zegen. Met de lasagneroller en een paar speciale hulpstukken maak je als een echte Italiaanse chef de beste verse pasta, fettucini of spaghetti. De hakmolen is dan weer ideaal om je eigen heerlijke pesto te bereiden. En met de foodprocessor snij je de groenten voor je elegante pastaschotel net zo fijn als je wilt.
Zin om aan de slag te gaan?
Met deze homemade pasta vol verse basilicumblaadjes zorg je voor een eyecatcher van formaat en een explosie van smaak.
Verse basilicumpasta
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:
- 500 g fijne bloem
- 4 losgeklopte eieren
- ½ theelepel zout
- wat olijfolie
- water
- 30 g verse basilicumblaadjes zonder steel
- Doe de bloem, eieren, zout en olijfolie in de mengkom en mix met de deeghaak op lage snelheid in 2-3 minuten. Voeg wat water toe als het pastamengsel te droog wordt. Kneed verder met de hand tot een glad deeg. Wikkel dit in vershoudfolie en laat 15 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in vieren op een met bloem bestoven werkvlak. Vorm elk stuk tot een lange platte schijf. Bevestig de lasagneroller en sprenkel wat bloem tussen de rollers. Zet de keukenrobot op snelheid 1 en laat het deeg enkele keren doorrollen: begin met de dikste stand op de roller en stel steeds dunner in.
- Leg het deeg op je werkvlak en schik de basilicumbladeren op de onderste helft. Plooi de bovenste helft erover, zodat de kruiden mooi in de pasta zitten. Stel de lasagneroller een trapje fijner in en laat het deeg er nog eens doorrollen.
Ontdek de volledige collectie en accessoires op kenwoodworld.com.
Bekijk hier nog enkele feestelijke recepten: