Verse ravioli met boschampignons en pistacheroomsaus
bereiding
-
1
Zeef de bloem en maak met een lepel een kuiltje in het midden van de bloem. Breek de eieren en klop ze eerst los met een vork. Doe de losgeklopte eieren en het water in het kuiltje van de bloem en kneed stevig tot een homogeen glad en elastisch deeg. Gebruik kneedhaken als je een keukenrobot gebruikt. Vorm 4 gelijke bolletjes en wikkel ieder bolletje deeg in een vel vershoudfolie. Laat de deegbollen 1 uur rusten in de koelkast.
-
2
Maak ondertussen de vulling. Bak de helft van de boschampignons met 1 teentje gesnipperde knoflook en 1 el peterselie krokant. Kruid met peper en zout. Mix fijn in een blendertje of met de staafmixer.
-
3
Haal het deeg uit de koelkast en haal het uit de folie. Dus het bolletje deeg plat en bestuif met wat bloem. Draai het deeg door de dikste stand van de pastamachine. Stel je machine een stand dunner in en draai het er nogmaals door. Herhaal nog zo'n 5 à 6 keer (afhankelijk van de dikte die je wenst). Maak 4 lange vellen.