Meest recente artikelen

Van gelato tot aperitivo: onze favoriete adresjes

Zalig zoet tot heerlijk hartig

Van gelato tot aperitivo: onze favoriete adresjes Artikel

Zodra ze hun oogleden openen tot aan het verse maanlicht: Italianen zijn voortdurend bezig met eten. Is het niet op restaurant of thuis, dan wel tussendoor in barretjes en gelateria. Hier zijn alvast onze favoriete adresjes om te genieten van heerlijke gelato of aperitivo.

Zalig zoet

Gelato Giuliano

Niet opgericht door een Italiaan, maar wel door een chef die bezeten is door ambachtelijk bereide gelato. Julien Limbach maakt traditionele smaken, die hij afwisselt met vegan alternatieven. Om het helemaal bijzonder te maken, serveert hij zijn bolletjes ook tussen kort getoaste sneetjes brioche. Ontploffen jouw smaakpapillen ook al bij de gedachte? Je bent niet alleen…

Karel Rogierstraat 1, Antwerpen. gelato-giuliano.com

Cannolo

'Leave the gun, take the cannoli.' Het is een van de bekendste zinnetjes uit 'The Godfather' en het verwijst naar de verrukkelijke Siciliaanse gevulde koekrolletjes. Je eet ze sensationeel lekker bij Cannolo, de Siciliaanse streetfoodbar van Giorgio en Delphine, waar nog veel meer lekkers op de kaart staat. Wie de Siciliaanse keuken trouwens helemaal wil leren kennen, moet beslist eens een tafeltje boeken bij Arrikiiati er pal naast. In deze bistro van hetzelfde charmante koppel brengen ze de Siciliaanse keuken op iets gastronomischere wijze.

Kommekensstraat 22, Antwerpen. cannolo.be en arrikiiati.com

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CANNOLO (@cannolo_antwerp)

Gelato Milanese

Pal tussen twee lockdowns door opende Roberto Milanese (70) in de zomer van 2020 zijn gelateria in hartje Antwerpen. Hij volgde de liefde vanuit Milaan, zowel die voor zijn Belgische vrouw als die voor roomijs. Hij maakt al het ijs zelf en importeert alle ingrediënten uit Italië, zoals de lekkerste pistachenoten uit Bronte in Sicilië. Behalve de chocolade, die komt uit België. Af en toe zit er een speciale smaak tussen, zoals prosecco met mandarijn, heerlijk!

Vleminckveld 6, Antwerpen. facebook.com/milanesegelato

Aperitivo

Peppe's

Intussen is delicatessenzaak en aperobar Peppe's in Genk van de bekende chef Peppe Giacomazza uitgegroeid tot een volwaardige bistro met tal van pasta's en pizza's op de kaart, maar nog steeds kun je er aperitieven op z'n Siciliaans. Dat is uitgebreid én met kleine hapjes. Elke laatste vrijdag van de maand wordt er een Italiaanse aperitivo georganiseerd, inclusief Siciliaans buffet.

Bochtlaan 2, Genk. peppes.be

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Peppe's (@peppesgenk)

Amaro

Als fan van het zalige Italiaanse aperitiefmoment opende de Belgische Jolijn Van den Bossche net Amaro in Gent. In deze bar met prachtige geel-wit gestreepte bankjes op het terras doe je je tegoed aan natuurwijnen, cicchetti (Venetiaanse tapas) én amaro-cocktails uiteraard.

Annonciadenstraat 21, Gent. amaro.gent

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaro (Gent) (@amaro_bar_gent)

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen