Meest recente artikelen

Onze favoriete pasta-adresjes

Pasta e basta!

Onze favoriete pasta-adresjes Artikel

Pasta is een geliefd gerecht bij velen en het vinden van de perfecte plek, om te genieten van échte authentieke smaken en gezellige sfeer, is een waar genot. Hier vind je alvast onze favoriete pasta-adresjes, waar je kunt genieten van de lekkerste pasta's.

Pastology

Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi leerden elkaar kennen in tweesterrenzaak Pure C, maar sinds de coronaperiode legt het koppel zich toe op zelfgemaakte pasta. Die bestel je online, apart óf in een bereiding.

pastology.nl

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pastology (@pasta_pastology)

In Bocca 'Lupo

'In bocca al lupo' staat in het Italiaans voor een gelukswens. Je eet hier echter de bovenste beste pasta, die de Belgisch-Italiaanse chef Bastiaan De Smet al vijfentwintig jaar zelf maakt. Bastiaan volgt de seizoenen voor al zijn bereidingen en combineert Belgische ingrediënten met producten uit Italië.

Poel 10, Gent. inboccalupo.be

 

View this post on Instagram

 

A post shared by In Bocca 'Lupo (@inboccalupo.gent)

Mangiamo

De Belgische Jane Jacobs werkte jaren in de familiezaak Siesta Beach, een beachclub, voor ze haar passie voor Italiaanse pasta volgde en in Knokke Mangiamo opende. Samen met haar man Dimitri Pyck maakt ze alle sauzen en pasta's vers. Daarvoor gebruikt ze bloem van familiemaalderij Molens Nova in de buurt van Kortrijk. In dit frisse zaakje mag je alles zelf kiezen: van pastasoort over saus tot topping. Je mixt en matcht naar hartenlust.

Lippenslaan 17, Knokke-Heist. mangiamo.be

Pulcinella

Bij Pulcinella wordt pasta nog rechtstreeks uit de pan op het bord geserveerd, en dan nog op tafels met rood-wit geruite kleedjes. Met een gastvrijheid die even oldskool is als het zaakje zelf.

Fruitmarkt 14, Hasselt. restaurant-pulcinella.be

Raineri

Een van de pioniers in delicatessenzaken en huisgemaakte pasta's is Raineri in Genk. De zaak kent een prachtige familiegeschiedenis, die teruggaat tot 1949. Zoals het hoort maakt Chef Gianfranco Raineri dus ook zijn pasta zelf, zowel lange pasta zoals spaghetti, tagliatelle en pappardelle, als gevulde pasta zoals ravioli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raineri-Genk (@raineri_genk)

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen