Meest recente artikelen

Onze favoriete Italiaanse delicatessenzaakjes

Hebbedingen uit Italië

Onze favoriete Italiaanse delicatessenzaakjes Artikel

Voor échte Italiaanse hebbedingen hoef je helemaal niet te wachten op je jaarlijkse tripje. Ook hier bij ons zijn heel wat delicatessenzaakjes te vinden, met heerlijke producten uit het zonnige Italië. Van olijfolie tot wijn: dit zijn onze favoriete adressen om onze voorraad bij te vullen.

Cuore di Puglia

Voor hun huisgemaakte mozzarella maak je een omweg en voor hun lasagne spaar je je koolhydraatpunten, Cuore di Puglia in Antwerpen biedt echter nog veel meer aan. In dit tot de nok gevulde winkeltje vind je naast tal van olijfoliën, biertjes en wijnen ook lekkere meeneemgerechten.

Nationalestraat 108, Antwerpen. cuoredipugliantwerpen.com

Culasarsa

Ben je op zoek naar specifieke Italiaanse producten, tools om zelf pasta te maken of huisbereide passata? Check dan zeker eens de webshop van Culasarsa. Michelle maakt haar passata volgens haar Siciliaanse roots.

culasarsa.com

Cammalleri

Laat je in dit nieuwe zaakje in Gent betoveren door truffelolie, Italiaanse snoepjes, smeuïge kazen en rijkelijke worst. Daarnaast vind je er ook tal van gerechten om mee te nemen. Goed om te weten: alle pasta's zijn homemade.

Korte Meer 23, Gent. cammalleri.be

Pomodoro

Een absolute topper bij deze Kortrijkse traiteur, pizzeria én wijnwinkel is de pasta met rozepepersaus en ham.

Onze-Lieve-Vrouwestraat 6, Kortrijk. pomodoro-kortrijk.be

Casa Del Capriccio

Al sinds 1983 is Casa Del Capriccio een absoluut icoon in Gent. In dit oldskool winkeltje ligt de toog vol verse en zelfgemaakte producten.

Sint-Jacobsnieuwstraat 2, Gent. casadelcapriccio.be

GiGi by Zoff

Dit eclectische delicatessenwinkeltje biedt een hele slinger aan Italiaanse producten. De selectie gebeurt door Graziella en haar man Massimiliano 'Max' Ciofi. Naast wijnen, olijfolie en tapenades verkopen ze ook tal van seizoensgebonden producten zoals panettone met kerst, carnavalskoekjes en colomba di Pasqua, paasbrood in de vorm van een duif.

Mechelsestraat 34, Leuven. gigibyzoff.be

Vennestraat Genk

In de kosmopolitische Vennestraat in Genk kunnen we uren snuisteren en voert het ene Italiaanse kruideniertje ons naar het andere, met af en toe een nieuwsgierige tussenstop bij een Turkse of andere wereldse shop.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen