Meest recente artikelen

Zo kies je het sappigste mandarijntje uit de winkel

Lekker zoet en sappig

Zo kies je het sappigste mandarijntje uit de winkel Artikel

Dé perfecte mandarijn: sappig, zoet, met een toets van zuur en onweerstaanbaar lekker. Al komt het nog nét iets te vaak voor dat de mandarijnen die je thuis in je fruitmand hebt liggen droog, smaakloos of niet rijp zijn. Met deze tips is dit verleden tijd!

Mandarijnen zijn een citrusvrucht bomvol energie en heerlijk zoet-zuur van smaak. De juiste mandarijn kiezen die én sappig is én ook nog is lekker is van smaak, kan al eens een uitdaging zijn. We helpen je even.

Wanneer je in de winkel staat, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden bij het kiezen van de sappigste mandarijn. Neem niet zomaar een zak uit het rek, deze kun je niet goed nakijken. Ga bijvoorbeeld eerder voor de losse exemplaren, waar je aan kan voelen.

Bij het voelen is het belangrijk dat je goed let op de textuur van de schil. Kies mandarijnen die een gladde en strakke schil hebben zonder te veel rimpels of zachte plekken. Een schil die te zacht is, kan betekenen dat de mandarijn té rijp is en mogelijk uitgedroogd is. Een rijpe mandarijn moet veerkrachtig zijn als je er zachtjes op drukt. Is dit niet het geval? Dan leg je ze best terug.

Daarnaast spreekt de kleur van de mandarijn ook boekdelen. Kies mandarijnen met een heldere, diep oranje kleur. Mandarijnen die groenachtig of bleek zijn, laat je best liggen want deze zijn waarschijnlijk nog niet rijp.

Hou ook zeker rekening met het seizoen. Mandarijnen zijn het zoetst tussen november en februari. Laat thuis je mandarijnen ook eerst op kamertemperatuur komen voordat je ze gaat pellen, dit geeft ze nog meer smaak.

Gooi de schil van de mandarijn ook niet weg. Hier kun je nog heel wat mee doen, zoals gebruiken voor een zeste of konfijten.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen