Meest recente artikelen

Kalkoen in de slowcooker, het kan!

Want alle hulp is welkom!

Kalkoen in de slowcooker, het kan! Artikel

Geen tijd om een hele kalkoen klaar te maken voor je kerstdiner? Geen probleem, de slowcooker doet het voor jou! Ingrediënten toevoegen, de stekker insteken en de slowcooker doet te rest. Heerlijk, toch?

Heb je je oven nodig om je hapjes heerlijk krokant te bakken? Maar waar moet je dan met je kalkoen naartoe? Probeer het eens in de slowcooker. We leggen je even uit hoe je dat best aanpakt.

  • Allereerst kun je je kalkoen wat op smaak brengen met een kruidenmix. Denk dan maar aan peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder bijvoorbeeld. Mix je kruiden met olijfolie en wrijf je kalkoen er mee in.
  • Snij vervolgens een ajuin in grove stukken en leg het in de slowcooker. Voeg ook nog wat teentjes knoflook, tijm en rozemarijn toe. Je hoeft de takjes niet te verwijderen of de kruiden fijn te hakken, ze dienen hierbij alleen als smaakmaker.
  • Leg je ajuin, knoflook en kruiden op de bodem van je slowcooker. Leg vervolgens je kalkoen er bovenop, om te voorkomen dat het aan de bodem gaat kleven.
  • Je kunt ook groenten zoals wortelen, spruiten of aardappelen toevoegen. Welke groenten het beste bij kalkoen passen lees je hier.
  • Zet je slowcooker op lage stand. Begin wel tijdig aan je kalkoen, want je mag toch ongeveer 8 à 9 uur rekenen om je kalkoen volledig te garen.
  • Lang genoeg gewacht? Meet de temperatuur van je kalkoen. Zodra die 73°C heeft bereikt, is hij gaar. Haal je kalkoen uit de slowcooker en laat het nog een kwartiertje rusten, zodat de sappen zich in de kalkoenborst kunnen verspreiden. Dit zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt.
  • Je kunt tot slot je kalkoen nog enkele minuten laten braden in de oven, voor een goudbruine korst.
  • Met het vocht dat nog in je slowcooker zit, kun je een heerlijke jus maken. Haal dan wel even de ajuin, knoflook en verse kruiden er eerst uit.

Zo, nu kun je heerlijk genieten van een perfect gegaarde kalkoen, waar je niet te veel werk aan hebt en slechts één toestel voor nodig hebt!

Ontdek hier nog enkele recepten met kalkoen

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen