Feestelijk gevulde kalkoen op oosterse wijze
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Feestelijk gevulde kalkoen op oosterse wijze

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever een traditioneel gerecht opdienen met Kerstmis? Serveer dan kalkoen! De vulling maakt deze kerstklassieker 'n tikkeltje specialer! Warm aanbevolen door Libelle Lekker en Lidl Delicieux.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C en leg alle ingrediënten klaar. 

  2. 2

    Hak de champignons, knoflook, wal­noten en gedroogde abrikozen fijn.

  3. 3

    Meng met de rest van de ingrediënten voor de vulling, kruid met peper en zout. Kneed alles samen.

  4. 4

    Vul de kalkoen op met de vulling. Leg hem op het ovenrooster en schuif er een braadslee onder. Borstel de kalkoen in met olijfolie en leg de boter in klontjes op de kalkoen.

  5. 5

    Schuif de kalkoen in de oven en bak 30 minuten tot hij mooi goudbruin is. Dek af met een vel aluminiumfolie en bak 1 uur. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 30 minuten. Je kunt de gaarheid controleren door in de kalkoen te prikken met een vleesthermometer. De kerntemperatuur van het vlees moet 78°C bedragen.

  6. 6

    Haal de kalkoen uit de oven, laat een half uur rusten onder een vel aluminiumfolie zodat de vleessappen zich weer kunnen verdelen. Snij daarna de kalkoen aan. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C en leg alle ingrediënten klaar. 

  2. 2

    Hak de champignons, knoflook, wal­noten en gedroogde abrikozen fijn.

  3. 3

    Meng met de rest van de ingrediënten voor de vulling, kruid met peper en zout. Kneed alles samen.

  4. 4

    Vul de kalkoen op met de vulling. Leg hem op het ovenrooster en schuif er een braadslee onder. Borstel de kalkoen in met olijfolie en leg de boter in klontjes op de kalkoen.

  5. 5

    Schuif de kalkoen in de oven en bak 30 minuten tot hij mooi goudbruin is. Dek af met een vel aluminiumfolie en bak 1 uur. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 30 minuten. Je kunt de gaarheid controleren door in de kalkoen te prikken met een vleesthermometer. De kerntemperatuur van het vlees moet 78°C bedragen.

  6. 6

    Haal de kalkoen uit de oven, laat een half uur rusten onder een vel aluminiumfolie zodat de vleessappen zich weer kunnen verdelen. Snij daarna de kalkoen aan. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?