Meest recente artikelen

Kerst shortcuts: zo kun je tijd sparen

Zodat je écht kunt genieten.

Kerst shortcuts: zo kun je tijd sparen Artikel

Tijdtekort, een algemeen probleem in elke keuken tijdens het kerstdiner. Al valt dit misschien wel te omzeilen. Met deze tips tonen we je dat het wél mogelijk is om in geen tijd een heerlijk kerstmenu op tafel te toveren.

Laat ons eerlijk zijn, een volledig en uitgebreid kerstdiner op tafel toveren, het is een gedoe. Of je begint te laat, of iets vraagt net iets meer tijd dan je had verwacht of… En voor je het weet zit je vastgekluisterd aan je fornuis, zonder écht te kunnen genieten. Met deze handige shortcuts is dit alles verleden tijd!

Bepaal je menu op voorhand

Om efficiënt te werk te gaan, kun je best op voorhand al eens nadenken over je menu. Een diner met alles erop en eraan is heerlijk, maar als je het bij enkele gangen houdt, voorkom je dat je met te veel potten en pannen moet jongleren. Wat denk je van een kerstmenu op basis van je sterrenbeeld?  Of een niet zo traditioneel, exotisch kerstmenu? De opties zijn eindeloos, dus denk er op voorhand al eens goed over na, zodat je kunt beginnen plannen.

Voorbereiding is key

Goed begonnen is half gewonnen. Probeer wat dingen op voorhand te doen, zoals je soep of je dessert al maken, je homemade kroketjes alvast bereiden, je groenten snijden… Of maak zelfs een volledig deluxe kerstmenu van tevoren. Lees hier wat je al op voorhand kan doen en hoe je dit best aanpakt.

Kies voor slimme tools

Handige keukenapparaten zijn geen overbodige luxe wanneer het aankomt op een heel diner bereiden. Schaf jezelf bijvoorbeeld een mandoline aan, zo snij je je groenten snel én gemakkelijk. Wees wel voorzichtig, een mandoline is vlijmscherp!

Draait je oven al op volle toeren om de kerstkalkoen te garen? Dan is de airfryer je beste vriend. Je kunt zelfs een heel kerstmenu door je favoriete keukentoestel laten bereiden. Ontdek hier hoe je dat doet.

Ogen te weinig om alles nauwlettend in de gaten te houden? Maak gebruik van een snelkookpan voor bijvoorbeeld een heerlijk stoofpotje of om je groenten in klaar te stomen. Het toestel doet het werk voor je, handig toch?

Zo zijn er nog wel enkele toestellen die je het leven in de keuken een heel stuk makkelijker maken. Hier lees je er alles over.

Word vrienden met je vriezer

Er zijn heel wat dingen die je op voorhand kunt bereiden en vervolgens kunt bewaren in je diepvries. Denk dan maar aan de vulling voor je kalkoen, eventuele saus die je erbij wil serveren en de zelfgemaakte kroketjes die je op voorhand hebt gemaakt. Om af te sluiten kun je dan kiezen voor een bevroren dessert, dat je uiteraard tijdig uit de diepvries haalt.

Ga voor koude hapjes

Je volledige fornuis is ingepalmd, de oven brengt je eten naar hogere temperaturen, de lucht in de airfryer gaat als een storm tekeer en plots besef je… Er moeten nog hapjes op tafel verschijnen! Daar bestaat nu eens een hele simpele oplossing voor. Ga voor koude hapjes. Het handige is: ook deze kun je makkelijk een dag op voorhand maken.

Omarm het vooraf bereide

Kerst gaat vooral om gezellig samenzijn en dat wordt moeilijk vanuit de keuken. Het is zeker niet erg om gebruik te maken van vooraf bereide gerechten, zoals saus die je maar even hoeft op te warmen, gestoofde groentjes die al volledig bereid zijn, hapjes die slechts enkele minuten tijd van je oven vragen… Dit zorgt ervoor dat je meer tijd hebt om je te focussen op andere dingen, zoals de gezelligheid en de festiviteiten. Eet smakelijk!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen