Meest recente artikelen

Wentelteefjes: ons favoriete gerechtje met oud brood

Niet weggooien, maar genieten!

Wentelteefjes: ons favoriete gerechtje met oud brood Artikel

Ook van een restje oud brood kun je nog iets lekkers maken. Wentelteefjes, bijvoorbeeld - ook wel bekend als gewonnen brood, verloren brood, pain perdu, gebakken bokes, koekebokes, klakoards, French toast ... Allemaal namen voor dit heerlijke gerechtje. Dit is hoe je het maakt.

Dit heb je nodig

Wentelteefjes maak je van brood, het liefst nog oud brood. Dat maakt het een perfect restjesrecept. Bewaar bijvoorbeeld restjes oud brood in een zak in de diepvriezer en maak je verloren brood wanneer je genoeg sneetjes bij elkaar hebt gespaard voor iedereen aan tafel. Meestal wordt er wit brood gebruikt, maar voor gezondere wentelteefjes kun je ook bruin of volkorenbrood gebruiken, en voor een extra zoete variant kun je kiezen voor brioche. Liefst kies je voor niet te dunne sneetjes: die zijn moeilijker om te draaien in de pan. Het lukt trouwens ook met beschuit, met sandwiches, met rozijnenbrood …

Daarnaast heb je ook eieren nodig, en melk. In het beslag kun je desgewenst een beetje suiker en/of kaneel doen, maar je kunt er ook voor kiezen om je wentelteefjes gewoon te serveren met suiker en 'm niet in het beslag te verwerken. Ten slotte heb je ook nog wat boter nodig om je koekebokes in te bakken.

Zo maak je ze

  1. Smelt de boter in een antiaanbakpan.
  2. Leg je sneetjes brood klaar op een stapeltje, en maak het beslag. Er zijn twee manieren om wentelteefjes te maken: ofwel klop je de eieren los met de melk (en eventueel de suiker en/of kaneel), ofwel vul je twee diepe borden: eentje met melk en eentje met losgeklopte eieren. Haal een sneetje brood een voor een door het ei-melkmengsel of eerst door de melk en vervolgens door de losgeklopte eieren. Laat het niet te lang in het beslag liggen, zodat je het brood zonder scheuren in de pan krijgt.
  3. Leg het sneetje brood meteen in de pan en bak het aan beide kanten goudbruin. Toptip: bestrooi het wentelteefje na het bakken met een klein beetje suiker, superlekker!
  4. Serveer je wentelteefjes met wat suiker of siroop zoals pannenkoeken, of met vers fruit. Smakelijk!

Bekijk hier ons basisrecept voor wentelteefjes

Wentelteefjes in de oven

Behalve in de pan, kun je wentelteefjes ook in de oven klaarmaken. Kijk hoe redactrice Natalie dat doet – haar recept kun je hier nalezen.

Hartige wentelteefjes

Wentelteefjes hoeven niet per se zoet te zijn, er zijn ook heel lekkere recepten voor hartige wentelteefjes. Probeer deze bijvoorbeeld eens.

Nog meer recepten om uit te proberen

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen