Meest recente artikelen

Wat je altijd al wilde weten over Pascale Naessens

Pascale binnenstebuiten

  • Deel dit artikel:
Wat je altijd al wilde weten over Pascale Naessens Artikel

Wat is Pascale Naessens haar idee van geluk en wat zou ze eten als laatste avondmaal? Dit is wat je altijd al wilde weten over Pascale Naessens.

Wat vind je een goede eigenschap van jezelf?

Pascale Naessens: “Ik ben een doorzetter en geef niet snel op. Integendeel, een tegenslag geeft me vaak net energie om het anders aan te pakken. Misschien dat ik daarom ook zo graag keramiek maak. Voor die ene pot die gelukt is, zijn er tien mislukt. Keramiek leert je nederig en geduldig te zijn.”

Wat is voor jou vrije tijd?

“Wanneer er niets moet. Ik heb het geluk dat mijn werk en wat ik graag doe in mijn vrije tijd door elkaar lopen. Maar wat de twee onderscheidt, is een deadline. Wanneer ik mag doen wat ik graag doe, namelijk koken en keramiek maken, zonder dat er iets uit moet voortkomen: dat is voor mij vrije tijd.”

Waar heb je tijdens je reizen het meest van opgekeken?

“Ik hou enorm van Bali, van het eten, de keramiek én de gastvrijheid. Wat ik er wel vreemd vond, is het ontbreken van een gezamenlijk moment om te eten. Iedereen eet er apart. Voor mij is het doel van koken net samen eten. Het is het ideale moment om te reflecteren over de dag.”

Wat is jouw idee van geluk?

“Vertrouwen hebben. Weten dat het uiteindelijk goed komt, al zie je nog niet waarheen je gaat. De weg is uiteindelijk belangrijker dan het einddoel.”

Waar zou je nog graag willen wonen?

“Eigenlijk zou ik overal kunnen wonen, onder één voorwaarde: Paul moet erbij zijn. (lacht) Koken kan ik overal en een draaischijf zal ik ook wel ergens vinden. En als ik een beetje mag kiezen, dan graag een plek waar de natuur sterk aanwezig is en het klimaat warm, zodat ik vaak buiten kan zijn.”

Wat geeft jou zin?

“Ik ben graag een doorgeefluik, daarom deel ik graag mijn kennis met anderen en hoop ik te inspireren.”

Wie gaf je de liefde voor lekker eten mee?

“Mijn vader. Niet dat hij vaak kookte, maar als drankenhandelaar kwam hij in veel restaurants. Ze deden toen nog geen takeaway, maar gaven hem wel de overheerlijkste gerechten mee voor thuis. Hij zei altijd dat ik overal op mocht besparen, behalve op eten.” (lacht)

Wat eet je als laatste avondmaal?

“Ik zou vooral het leven willen vieren en dus kiezen voor een rijkelijke tafel, met champagne, oesters en kreeft, en veel schalen op tafel waaruit iedereen dan kan kiezen.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:
Alles over Pascale Naessens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen