Recept

Speculaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor onze hoofdredactrice Karolien begint kerst met de geur van versgebakken speculaas. De lekkerste is die van haar papa, Clement, die het recept van zijn vader erfde.

Ga je ze ook bakken, begin dan op tijd: het deeg moet een nachtje rusten.

bereiding
  1. 1

    Begin een dag van tevoren. Laat de boter op kamertemperatuur komen en verdeel ze in stukjes. Meng de eieren, de kandijsuiker, de boter en de honing rustig in de keukenrobot.

  2. 2

    Meng de speculaaskruiden met de geraspte nootmuskaat, de kaneel en het natriumbicarbonaat. Zeef dit samen met de bloem en het bakpoeder in een andere kom en meng met een lepel. Voeg dit geleidelijk toe aan het eiermengsel in je keukenrobot en laat verder mengen.

  3. 3

    Mix 75 g amandelschilfers tot ze een beetje kleiner zijn. voeg de schilfers toe en laat nog even verder mengen. Doe het deeg in een kom. Dek af met vershoudfolie en laat 1 nacht rusten in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 170°C. Haal het deeg uit de koelkast en snij het met een mes in stukken van 85 g. Rol er bolletjes van en leg ze op met bakpapier beklede ovenplaten. Laat voldoende ruimte tussen de bolletjes, want ze worden dubbel zo groot. Leg ongeveer 8 bolletjes op elke bakplaat.

  5. 5

    Verdeel de rest van de amandelschilfers over de bolletjes. Druk de schilfers in het deeg zodat ze mooi vastzitten. Bak de speculaas 22 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Speculaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!