Recept

IJssandwiches met speculaasijs; gingerbreadkoekjes en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

IJssandwiches zijn altijd lekker feestelijk en zorgen voor een wauw-effect zonder veel extra moeite. Ideaal voor de feestdagen! 

bereiding
  1. 1

    Maak de gingerbreadkoekjes. Meng de boter en de bruine suiker tot een romige massa in de keukenrobot. Voeg het ei toe en meng opnieuw. Roer het gemberpoeder, het kaneelpoeder, de nootmuskaat en een snuifje grof zeezout onder de bloem. Voeg de bloem toe en kneed tot een homogeen deeg. Maak een bal van het deeg en wikkel in aluminiumfolie. Zet in de koelkast en laat 1 uur rusten.

  2. 2

    Bekleed een plaat met bakpapier. Klop het speculaasijs los en spreid het uit op het bakpapier over een dikte van 2 cm. Zet het in de diepvries.

  3. 3

    Bak de koekjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg op een me bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. Steek met gekartelde uitsteekvormpjes (van 7 à 8 cm) koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op de bakplaat. Hak de pecannoten grof en strooi over de koekjes. Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Neem het speculaasijs uit de diepvriezer en steek er met dezelfde uitsteekvorm rondjes uit. Leg de ijsjes tussen 2 gingerbreadkoekjes en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJssandwiches met speculaasijs; gingerbreadkoekjes en noten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!