Recept

Tartaar van zalm met gele pompelmoes en dille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een eenvoudige tartaar met heerlijke extraatjes.

bereiding
  1. 1

    Snij de zalm let in kleine blokjes. Snij de pompelmoezen tussen de vliesjes door, à vif, in partjes. Hou 8 partjes apart, snij de rest in even kleine stukjes als de zalm.

  2. 2

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringetjes. Pel en snipper de sjalot. Spoel de dille en hak fijn. Hou enkele takjes apart. Meng 4 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels citroensap en de mosterd. Meng de zalm, pompelmoesblokjes, lente-ui en dille met de marinade. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel meer citroensap of olijfolie toe. Laat 15 minuten marineren in de koelkast.

  3. 3

    Snij rondjes van ongeveer 6 cm diameter uit het brickdeeg. Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak er de rondjes brickdeeg in tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Maak quenelles van de zalmtartaar en leg ze in een diep bordje, leg er de pompelmoespartjes bij en enkele brickdeegkrokantjes. Werk af met een takje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tartaar van zalm met gele pompelmoes en dille

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!