Meest recente artikelen

Kies het juiste cocktailglas

Elk drankje in het juiste glas

Kies het juiste cocktailglas Artikel

Schenk je cocktail in het juiste glas, het zal de smaak alleen maar ten goede komen. Wij zetten de populairste glazen op een rijtje.

Het martiniglas

Het martiniglas is het bekendste cocktailglas en heeft een V-vorm. Het is elegant en flinterdun en wordt altijd gebruikt voor een martini, maar bijvoorbeeld ook voor een cosmopolitan.

 

Het margaritaglas

Het margaritaglas is het zusje van het martiniglas, maar lijkt onderaan, net boven het voetje, een beetje op een omgekeerde Mexicaanse sombrero. Hierin worden de klassieke margarita en de fruitige strawberry margarita geschonken.

 

De flute

De flute is gereserveerd voor cocktails op basis van champagne, cava of prosecco. De bubbels blijven namelijk het langst in een uitglas. Ook geschikt voor een kir royal of de klassieke bellini.

 

De tumbler

De tumbler is een stoer glas, kort van snit en ideaal voor stevige cocktails zoals de whisky sour, een old fashioned of een klassieke gin tonic, zonder al te veel extraatjes dus.

 

Het longdrinkglas

In een longdrinkglas worden veel klassiekers geserveerd die aangelengd worden met frisdrank of spuitwater, zoals de long island icetea, cuba libre of mojito.

 

De hurricane

De hurricane is een groot, rond en uitlopend glas op een voetje. Er kan wel tot 300 milliliter aan lekkers in. Dit glas wordt veel gebruikt voor zoete cocktails zoals een pina colada, sex on the beach of mai thai.

hurricane cocktailglas

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen