Meest recente artikelen

Help, de appels in mijn cake zakken naar de bodem!

Wij hebben de oplossing

Help, de appels in mijn cake zakken naar de bodem! Artikel

Vervelend toch, als de stukjes appel naar de bodem van je cake zakken tijdens het bakken? En 't durft ook weleens te gebeuren met stukjes chocolade, noten of andere lekkere vullingen. Gelukkig bestaat er een oplossing voor.

Je appels zakken naar de bodem? Er is een simpele oplossing

Een herkenbaar probleem: je wilt een heerlijke appelcake bakken, maar de appels zakken naar de bodem. Dat euvel is gelukkig makkelijk te verhelpen, én je hebt er geen speciale tools of producten voor nodig; de oplossing staat in de ingrediëntenlijst van je cake! Voor je de droge ingrediënten van de cake mengt, hou je een lepeltje bloem apart. Bestuif daar de stukjes fruit, chocolade of noten mee (zorg ervoor dat ze droog zijn!), zodat ze allemaal van een dun laagje bloem voorzien zijn. Dankzij de bloem heeft je vulling wat extra 'grip', zodat ze minder makkelijk naar beneden zakt.

Maar hoe komt dat eigenlijk?

De reden waarom stukjes vulling naar de bodem neigen te zakken is de consistentie van je deeg. Hoe dikker, hoe minder stukjes naar beneden kunnen 'dwarrelen', maar cakedeeg is nu eenmaal erg lopend, en dan kan de zwaartekracht extra goed z'n werk doen. Heel simpel!

Tijd voor cake!

We durven te wedden dat je nu vol goeie moed aan die appelcake wilt beginnen. Toevallig hebben wij 10 recepten voor je klaarstaan ;-).

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen