• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rundstartaar met avocado en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Steak tartare met zachte avocado en feestelijke granaatappelpitjes voor een frisse toets. 

bereiding
  1. 1

    Snij de filet pur in heel kleine blokjes. Verwijder de pitjes uit de peper, snipper hem fijn en meng dit onder het vlees. Besprenkel het vlees met de sojasaus, worcestershiresaus en olijfolie en kruid af met koriander en peper. Laat het mengsel 15 minuten marineren in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de radijsjes en snij ze in dunne staafjes. Verwijder de schil van de avocado. Snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met limoensap. Meng er de granaatappel- pitjes en wat koriander door. Maar hou wat granaatappelpitten opsij voor de afwerking. 

  3. 3

    Zet een hoge serveerring op het bord. Schep hier wat vleesmengsel in en druk dit aan. Leg hierop de avocado- granaatappelblokjes en druk opnieuw aan. Leg voor de afwerking wat radijsjes rond het torentje en werk af met grof zout en olijfolie. Leg bovenop nog wat graanaatappelpitten en wat extra koriander.
     

    Tip: Serveer met een glaasje champagne 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de filet pur in heel kleine blokjes. Verwijder de pitjes uit de peper, snipper hem fijn en meng dit onder het vlees. Besprenkel het vlees met de sojasaus, worcestershiresaus en olijfolie en kruid af met koriander en peper. Laat het mengsel 15 minuten marineren in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de radijsjes en snij ze in dunne staafjes. Verwijder de schil van de avocado. Snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met limoensap. Meng er de granaatappel- pitjes en wat koriander door. Maar hou wat granaatappelpitten opsij voor de afwerking. 

  3. 3

    Zet een hoge serveerring op het bord. Schep hier wat vleesmengsel in en druk dit aan. Leg hierop de avocado- granaatappelblokjes en druk opnieuw aan. Leg voor de afwerking wat radijsjes rond het torentje en werk af met grof zout en olijfolie. Leg bovenop nog wat graanaatappelpitten en wat extra koriander.
     

    Tip: Serveer met een glaasje champagne 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.