Meest recente artikelen

Dit is waarom vliegtuigeten niet lekker is

Lunchpakket? Check!

Dit is waarom vliegtuigeten niet lekker is Artikel

Met het vliegtuig op vakantie gaan, is altijd een beetje spannend. Het vliegtuigeten is daarentegen vaak heel wat minder avontuurlijk. Hoe komt het eigenlijk dat vliegtuigeten niet lekker is? Wij zochten het voor je uit! Gelukkig kun je altijd zelf enkele lekkere snacks voorzien.

De bereiding

Vliegtuigeten wordt op voorhand gemaakt en tijdens de vlucht opnieuw opgewarmd. De maaltijden worden in een grootkeuken gemaakt en worden door zowel kinderen, volwassenen als ouderen gegeten. Hierdoor wordt er voorzichtig opgesprongen met peper, zout en kruiden. Als je uitgesproken smaken of veel zout gewoon bent, zal je de vliegtuigmaaltijd waarschijnlijk een beetje flauw vinden. Andere keren is vliegtuigeten dan weer té zout, omdat er vaak curry's, kaas- en botersausen gebruikt worden die veel sodium bevatten.

In de lucht

Toch is de smaak van het vliegtuig eten niet de fout van de kok. Hoe hoger je vliegt, hoe droger de lucht wordt. Hierdoor ga je minder goed ruiken en dus ook een deel van de smaak verliezen. Zowel zoute als zoete smaken zijn tot 30% minder intens in de lucht. Zuur en bitter worden daarentegen nauwelijks beïnvloed.

Handige vliegtuigsnacks om zelf te maken

Krijg je geen eten op je vlucht of vind je het gewoon niet lekker, zorg dan zelf voor enkele snacks. Zorg dat ze geen vloeistoffen bevatten, zodat je ze mag meenemen in je handbagage.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen